marți, 14 ianuarie 2014

Peer coaching

Ieri am participat la o sesiune de peer coaching cu absolventii cursului "Campionii au coach". Aceste sesiuni se desfasoara pe toata perioada cursului, cate doua ore in fiecare saptamana.

-        Scopul grupului de peer coaching il reprezinta practicarea si dezvoltarea competentelor de coaching si astfel atentia este indreptata catre coach nu catre client. Este ca si cum te-ai duce la sala sa-ti antrenezi muschii, inainte de concurs. Avantajul acestor sesiuni este ca poti exersa o tehnica sau un instrument de coaching pentru a ajunge la maiestrie, intr-un mediu sigur, creat special pentru invatare si dezvoltare. In acest grup fiecare participant respecta regulile de confidentialitate specificate in standardele de coaching.

La finalul sesiunii cel care a avut rol de coach primeste feedforward de la observator care practic raspunde la intrebarea “ce as face diferit intr-o sesiune de coaching cu acelasi client?”; cel ce ofera acest raspuns se adreseaza coach-ului (nu clientului) si este recomandat sa puna accentul pe competentele declarate la inceputul sesiunii de catre coach. Este diferit de feed-back pentru ca atentia este indreptata catre revelarea altor optiuni si nu pe ce a facut bine sau rau coach-ul in sesiunea respectiva.

Dupa fiecare antrenament  in care imi exersez anumite competente si in care primesc feedforword de la profesionisti in coaching, ma simt mai sigur pe mine si mai confortabil in acompanierea clientilor mei.

Tu cand te-ai antrenat ultima data cu profesionisti din domeniul tau de activitate?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu